SIRIJA F2: Naše žrijeb ne voli!

1234

Damask (15.000, tvrda podloga) - Kvalifikacije - 1. kolo: Jasmin Ademović - Tareq Talal Shkakwa (JOR) 6:3, 6:4; 2. kolo: J. Ademović - (WC) Haithem Abid (TUN) 3:6, 3:6.

Nažalost, ni drugi futures u Damasku, glavnom sirijskom gradu, nije dobro počeo za naše tenisere. I u kvalifikacijama za ovaj turnir Jasmin Ademović je naletio na istog protivnika kao i prije sedam dana. Naravno, riječ je Haithemu Abidu, pobjedniku prošlog turnira. Pošto se ovaj Tunižanin nije na vrijeme prijavio ni za za ovaj turnir ponovo je morao, sa pozivnicom organizatora, u kvalifikacije, a opet je žrtva bio naš teniser - doduše ovaj put u 2. kolu (3:6, 3:6). Na startu kvalifikacija Ademović je savladao Tareqa Talala Shkakwu, iz Jordana, sa 6:3, 6:4.

Koliko nam žrijeb nije sklon pokazuju i naredni primjeri. Aldin šetkić će sada biti 5. nositelj, a protivnik u 1. kolu će mu biti Francuz Rudy Coco, trenutno 742. igrač svijeta, s tim da mu je najbolji ranking 583. mjesto. Dakle, našeg tenisera nije zapao niti jedan od četiri domaća igrača sa pozivnicom, niti jedan od osam kvalifikanata, te niti jedan od tri sretna gubitnika, nego najbolje rangirani igrač poslije nositelja. Naravno, ni u dublu nije ništa bolja situacija - tim su Aldin i Ademović, a na startu idu na - a koga drugog - 1. nositelje - Jirzi Krkoska (CZE) / James McGee (IRL). (mh)