EUROPEAN SUMMER CUPS: Hrvatska na nuli

1234

Naša juniorska reprezentacija danas savladala (3:0) vršnjake iz Hrvatske, a druga dobra vijest je pridruživanje Svena Lalića i to veoma uspješno

Bh. momci će sutra igrati meč za 5. mjesto ekipnog EP za juniore, koje se igra u La Rochelle (Francuska), i to protiv reprezentacije Bjelorusije, koja je savladala Slovake, sa 2:1. Pobjedu protiv Hrvata donio je, napokon, pravi timski rad. Prvi meč je igrao Sven Lalić, koji se u međuvremenu pridružio reprezentaciji, a savladao je Marcela Ružića u dva seta - 6:3, 7:5. Sjajni Damir Džumhur je svoj dio posla obavio protiv Gordana Brkića - 6:4, 6:4, a onda je napokon mogao i - odmarati. Treći poen za našu selekciju donio je dubl tim u sastavu Jasmin Ademović / Sven Lalić i to protiv hrvatske kombinacije Dino Marcan / M. Ružić, a igrao se i supertiebreak - 7:5 2:6 (10:1).

Bosna i Hercegovina - Hrvatska 3:0
Sven Lalić - Marcel Ružić 6:3 7:5
Damir Džumhur - Gordan Brkić 6:4 6:4
Jasmin Ademović / S. Lalić - Dino Marcan / M. Ružić 7:5 2:6 (10:1).
što se ostalih rezultata tiče, malo iznenađenje su napravili šveđani porazivši vrlo jake špance (2:1), te tako izborivši nastup u finalu protiv domaćina, koji su sa glatkih 3:0 nadigrali Mađare. Za 7. poziciju će igrati Hrvati i Slovaci. (mh)