HRVATSKA: Aldin i Ismar sigurni

1234

Čakovec (10.000, zemlja) - 1. kolo: (4) Aldin šetkić - Joshua Crowe (AUS) 6:2, 6:3; (8) Ismar Gorčić - (q) Martin Rmuš (SLO) 2:6, 6:0, 6:1; (q) Aleksandar Marić - (q) Marin Franjičević (CRO) 2:6, 3:6; dubl - 1. kolo: Tomislav Brkić / Sven Lalić - Ilija Čuić (CRO) / Martin Kraljić (SLO) 4:6, 2:6.

Danas su nastupili svi bh. teniseri učesnici turnira futures kategorije (10.000, zemlja) u Čakovcu, Hrvatska. Oni najbolji su bili uspješni, što i ne čudi kada se zna da su na listi nosilaca. Tako je (4) Aldin šetkić u dva seta savladao Australca Joshuu Crowea, sa 6:2, 6:3, a (8) Ismar Gorčić malo sporije ušao u meč sa kvalifikantom Martinom Rmušem, iz Slovenije, ali je brzo sve doveo na svoje mjesto i u drugom i trećem setu izgubio samo jedan gem - 2:6, 6:0, 6:1.

Nažalost, (q) Aleksandar Marić nije uspio napraviti taj još jedan korak, nakon prolaska kroz kvalifikacije, na putu povratka na listu najboljih tenisera svijeta. Zaustavio ga je takođe kvalifikant Matin Franjičević, CRO, sa 2:6, 3:6, koji je u finalnoj rundi kvalifikacija bio koban i za Tomislava Brkića.
U konkurenciji parova, danas su nastupili Brkić i Sven Lalić, koji su poraženi od Ilije Čuića, CRO, i Martina Kraljića, SLO, sa 4:6, 2:6.
Za prolazak u četvrtfinale šetkić će igrati protiv Mađara Gyorgyja Balazsa, čiji je najbolji ranking 480. mjesto i koji je u posljednja tri nastupa (sve futuresi) jednom igrao finale, a dva puta polufinale. Gorčić će imati lakšeg protivnika, a riječ je o 18-godišnjem domaćem predstavniku Marinu Draganji. (mh)