JUNIORI (U-14, 16): Ejupoviću dva polufinala

1234

Njemačka (Renningen / Rutesheim, G-2, zemlja) - B-16 - četvrtfinale: (14) Elmar Ejupović - Finn Wilke (GER) 6:1, 6:2; B-14 - četvrtfinale: Ivan Divković - (WC) Amine Mansour (MAR) 2:6, 3:6.

U polufinalima muških juniorskih turnira za mlađe kategorije (U-14 i U-16), koji se igraju u njemačkim gradovima Renningen i Rutesheim, naći će sa naša oba predstavnika, s tim da je samo odlični Elmar Ejupović, inače 14. nositelj, ostao u obje konkurencije. Dakle, Ivan Divković je zaustavljen u četvrtfinalu singla, a bolji od njega je bio Marokanac (WC) Amine Mansour, sa 2:6, 3:6. Međutim u turniru parova za B-14 uzrast Divković i Ukrajinac Yuriy Kryvoy, koji su 3. favoriti i kao takvi na startu bili slobodni, u četvrtfinalu su savladali rusko-marokansku kombinaciju Maxim Kravtsov - A. Mansour, sa 6:2, 4:6, 10/5. U polufinalu ih čeka duel protiv prvorangiranog tima iz Izraela koji čine Or Ram i Eyal Cohen.

Naš najbolji mlađi junior Elmar Ejupović ponovo demonstrira sjajnu formu. U četvrtfinalu singla turnira B-16 dominirao je protiv domaćeg predstavnika Finna Wilkea, sa 6:1, 6:2, te tako izborio priliku da se u polufinalu revanšira Italijanu Federicu Maccariju, iznenađujućem pobjedniku prethodnog turnira u Muenchenu. Podsjećamo, tada su se ova dva tenisera takođe susreli u polufinalu, a Italijan je slavio u izjednačenom duelu i to nakon što je naš teniser imao nezgodan susret sa šljakom tamošnjeg terena.
što se dubla tiče, Ejupović i Nijemac Christian Hirschmueller dobro guraju. Na startu su nadigrali tim Hamza El Houari (MAR) / Julius Tverijonas (LTU), sa 6:2, 6:2, a četvrtfinale su preskočili tako što su im predali Česi (4) Ondrej Vaculik i Robin Jakimic. Za prolaz u finale morat će biti bolji od domaćeg para Lukas Clemens / Finn Wilke. (mh)