BANJA LUKA – CH: Za Marića već viđeno

1234

BiH (50.000+H, zemlja) - Kvalifikacije - 1. kolo: (WC) Tomislav Brkić - Mohamed Mamoun (EGY) 3:6, 3:6; Ismar Gorčić - Goran Tošić (MNE) 4:6, 2:6; (WC) Jovan Zeljković - Darko Mađarovski (SRB) 2:6, 1:6.

Ovog vikenda je započelo 8. izdanje banjalučkog challengera, koji se ove godine igra za 50.000 (+H) dolara nagradnog fonda i na zemljanim terenima. U kvalifikacijama su se našla tri domaća igrača i, nažalost, svi su zapeli već na prvoj prepreci. Tomislav Brkić je za nastup dobio pozivnicu organizatora, a izgubio je od 27-godišnjeg Egipćanina Mohameda Mamouna (čiji je trenutni ranking 828, a najbolji 272. mjesto!), sa 3:6, 3:6. Pozivnicu je dobio i Jovan Zeljković, koji se nije uspio ozbiljnije suprotstaviti Darku Mađarovskom, iz Srbije - 2:6, 1:6. Ismar Gorčić je u turnir ušao po ulaznoj listi, ali je naletio na raspoloženog Crnogorca Gorana Tošića i izgubio u dva seta - 4:6, 2:6.

U glavnom turniru bh. tenis će predstavljati trojka sa pozivnicama organizatora, a u žrijebu je ponovo najgore prošao Aleksandar Marić. On će, baš kao i lani, igrati protiv 1. nositelja, a ponovo je riječ o istom igraču kao i lani - španjolcu Danielu Gimeno - Traveru! Marko Stanić će igrati protiv kvalifikanta Mareka Semjana, iz Slovačke, a Sven Lalić protiv Čeha Dušana Lojde.
U konkurenciji parova Marić i Dejan Katić, SRB, čine tim koji je sa pozivnicom ušao u turnir, a igrat će protiv 4. favorita u sastavu Gimeno - Traver / Pere Riba, oba iz španjolske, dok će Gorčić i Italijan Simone Vagnozzi igrati protiv rumunjsko-španjolske kombinacije u sastavu Adrian Cruciat / Marc Lopez. (mh)