DAVIS CUP: Debi sa Makedoncima

1234

Žrijeb za 2010. godinu donio je našoj reprezentaciji protivnika po mjeri, ako je to moguće reći za bilo koju selekciju iz ovog društva, u kome je BiH najlošije rangirana

Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će u svome debiju u okviru Druge grupe Evro-afričke zone igrati protiv odgovarajuće selekcije Makedonije i to u gostima. Vjerovatno je to najbolji mogući žrijeb za našu selekciju, jer su sve druge reprezentacije potencijalni protivnici (svih osam nosilaca), barem na papiru, izgledale teže. To, naravno, i ne čudi kada se zna podatak da je BiH najlošije rangirana između svih 16 reprezentacija u ovom rangu takmičenja.

Makedonci su posljednjih godina napravili ogroman iskorak u Davis cupu i to sve zahvaljujući sretnom spoju mladosti i iskustva u igračkom kadru, oličenom u Predragu Rusevskom i Lazaru Magdinčevu, te Iliji Martinoskom i Dimitru Grabuloskom. Naša šansa je u činjenici da se to društvo polako raspada, jer Magdinčev sve manje igra, a Rusevski počinje preskakati pojedine reprezentativne obaveze... I tu je šansa naših momaka!
Ostali parovi u ovoj grupi su: Litvanija - Velika Britanija, Irska - Turska, Bugarska - Monako, Norveška - Slovenija, Danska - Portugal, Kipar - Egipat, Estonija - Mađarska. (mh)