JUNIORI: Džumhur opet u akciji

1234

Hrvatska (Umag, G-1, zemlja) - 2. kolo: (3) Damir Džumhur - (WC) Mate Delić (CRO) 6:2, 6:4; (WC) Anita Husarić - (9) Urša Jerman (SLO) 2:6, 0:6; dubl - 2. kolo: (1) D. Džumhur / Mate Zsiga (HUN) - Mate Čutura / Antun Pehar (CRO) 6:3, 6:3.

Na 27. izdanju Perina memorijala, juniorskog turnira 1. kategorije, koji se igra u Umagu (Hrvatska), od bh. predstavnika našlo se samo dvoje najboljih na ITF ljestvici - Damir Džumhur (50) i Anita Husarić (357). I dok Husarić, koja je za ulazak u glavni turnir trebala pozivnicu organizatora, može biti zadovoljna prolaskom u 2. kolo, jer je zaradila 20 bodova i osigurala prodor u top 300 najboljih juniorki svijeta, Džumhuru ni pobjede u 2. kolu singla i dubla nisu još praktično donijele niti jednoga boda.

Anita je svoju jedinu pobjedu zabilježila u 1. kolu, protiv najbolje austrijske juniorke Christine Mathis, sa 1:6, 7:5, 6:2, a onda je (ko zna po koji put!) naletjela na 9. nositeljicu Slovenku Uršu Jerman i oprostila se (2:6, 0:6).
Damir je na startu turnira, kao nositelj, odmarao u obje konkurencije, a u 2. kolu singla je slavio protiv (WC) Mate Delića, CRO, sa 6:2, 6:4, dok su u dublu on i Mate Zsiga (prvi favoriti turnira) nadigrali domaću kombinaciju u sastavu Mate Čutura / Antun Pehar, sa 6:3, 6:3. U obje konkurencije se u narednoj rundi susreće sa Alexanderom Rumyantsevim, Rusom koga je protekle sedmice pobijedio u Novom Sadu. U dublu je Rumyantsevu partner njegov zemljak Vladislav Dubinsky. (mh)