JUNIORI: Džumhuru oba polufinala

1234

Srbija (Novi Sad, G-2, zemlja) - četvrtfinale: (2) Damir Džumhur - (6) Jack Carpenter (GBR) 6:1, 6:3; dubl - četvrtfinale: (1) D. Džumhur / Mate Zsiga (HUN) - Stefan Micov (MKD) / Ivan Turudić (CRO) 6:7(5), 6:3, 10/7.

Naš najbolji junior Damir Džumhur nastavlja svoj pobjednički niz u Vojvodini (Srbija), na juniorskim turnirima 2. jakosne kategorije. Nakon što je pokorio Pančevo, već je i Novom Sadu izborio samu završnicu. Tačnije, u obje kategorije je izborio polufinala i time već zaradio i neke nove bodove za ITF rang-listu, Dakle, u singlu je u dva seta savladao 6. favorita Britanca Jacka Carpentera, sa 6:1, 6:3, a u konkurenciji parova su on i Mađar Mate Zsiga, kao 1. nositelji, moralo dodatno raditi za prolaz u polufinale, jer je makedonsko-hrvatska kombinacija u sastavu Stefan Micov / Ivan Turudić pružila sjajan otpor - 6:7(5), 6:3, 10/7.

Za prolaz u finale, u singlu će igrati protiv Francuza (7) Romaina Arneodoa, a u dublu protiv ruskog tima u sastavu Vladislav Dubinsky / Alexander Rumyantsev.
što se trenutnog bodovnog salda tiče, zasad ga je popravio za 12,50 bodova. (mh)