TURSKA: Šetkiću dubl-pobjeda

1234

Antalyja (10.000, zemlja) - Dubl - 1. kolo: Aldin šetkić / Ivaylo Traykov (BUL) - (2) Gleb Alekseenko / Vadim Alekseenko (UKR) 6:3, 6:4.

Naš najbolji teniser Aldin šetkić već je prvoga dana futuresa u Antalyji (Turska, 10.000, zemlja) zabilježio jednu pobjedu. On i iskusni Bugarin (rođen 1978. i najbolji ranking mu je 211. pozicija) savladali su 2. favorite blizance Alekseenko, Gleba i Vadima, iz Ukrajine. Sav posao su obavili u dva seta - 6:3, 6:4, a do bodova će pokušati doći protiv austrijsko-njemačke kombinacije Werner Eschauer / Alexander Flock. Zanimljivo je da je Eschaure bivši top 100 igrač (najbolji ranking mu je 52. pozicija), a u dublu je najbolji bio 120. Međutim, to je bilo davno (Austrijanac je 35-godišnjak), tako da će taj meč sigurno biti zanimljiv.

Naš drugi predstavnik na ovom turniru Ismar Gorčić u turniru parova igra sa Marinom Bradarićem, iz Hrvatske, a žrijeb je htio da će upravo oni međusobno odlučiti i ko će u 2. kolo singla. Ni (3) šetkićev protivnik u singlu nije lagan - riječ je o Austrijancu Marcu Mirneggu, 27-godišnjaku koji je protekle sedmice dobro odigrao futures u Turskoj (polufinale singla i finale dubla). (mh)