Kontinen i Peya u finalu

1234

Danas su u velikoj sportskoj dvorani Mirza Delibašić odigrani polufinalni mečevi turnira Triglav BH Trophy: Henri Kontinen (FIN) - Dennis Bloemke (GER) i Evgeny Donskoy (RUS) - Alexander Peya (AUT) .

Danas su u velikoj dvorani Mirza Delibašić odigrani polufinalni mečevi turnira Triglav BH Trophy: Henri Kontinen (FIN) - Dennis Bloemke (GER) i Evgeny Donskoy (RUS) - Alexander Peya (AUT) . Finac Kontinen je preko naših igrača (šetkića, Gorčića i Džumhura) došao do polufinala gdje je još jednom pokazao izvrsnu igru i spremnost savladavši i Nijemca Bloemkea 7-5 6-4.

U drugom polufinalnom susretu pobjedu je odnio Alexander Peya rezultatom 6-7 (3) 7-6 (6) 6-3.

Finalni susret dubla nije odigran. Irci James Mcgee i Collin O\'Brien su zbog bolesti O\'Briena predali meč Britancima Dominicu Inglotu i Chrisu Eatonu. Tako su pobjednici Triglav BH Trophy turnira u dublu Eaton i Inglot bez borbe osvojili prvo mjesto.

Sutra će se u 11h u sportskoj dvorani Mirza Delibašić u Centru Skenderija održati veliko finale turnira Triglav BH Trophy koji se igra za nagradni fond od 15.000 USD. U finalnom meču susrest će se Henri Kontinen i Alexander Peya.