Damira Muminović i Faruk Bakalović državni prvaci do 16 godina

1234

Danas je u Prijedoru završeno Državno prvenstvo do 16 godina na kome su ponovo pobijedili igrači iz tuzlanskih klubova. Damira Muminović, TK Sloboda Tuzla, je ubjedljivo trijumfovala, izgubivši samo jedan gem na čitavom turniru. Kod juniora je najbolji bio Faruk Bakalović, TK Poštar Tuzla.

Damira Muminović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Tamaru Vrhovac 6-0 6-0, u četvrfinalu je istim rezultatom savladala Dajanu Cvjetković, u polufinalu Jelenu-Karlu Vujičić 6-0 6-1, a u finalnom meču Džejlu Bečirović. Ponovo je bilo 6-0 6-0.
U muškom djelu turnira vodila se ogorčena borba. Faruk Bakalović je pokazao najviše i zasluženo je slavio. U prvom kolu je bio bolji od Luke Stanivukovića 6-0 6-1, u drugom kolu od Dražena Pavičića, u četvrtfinalu od Amara Saletovića 6-2 6-3, u polufinalu od Mile Čilića 7-6(8) 6-2. Finale je bilo dostojno državnog prvenstva. Faruk je slavio nad Ivanom Divkovićem 26 63 76(3).
U konkurenciji parova kod juniora su pobijedili Saletović i Divković. Oni su u finalnom meču bili bolji od Milojice i Bijeljca 6-4 6-2.