DAVIS CUP: PORTUGAL– BOSNA I HERCEGOVINA 2-1

1234

Cruz Quebrada, Centro Desportivo Nacional do Jamor - Estádio Nacional
3.kolo II Grupe Evroafričke zone - gledaca 500

Amer Delić BiH
Aldin šetkić BiH
1
4
6
4
Frederico Gil POR
Leonardo Tavares POR x
6
6
4
6

Meč je trajao 2 sata i 52 min Update: 18:11h

Prava drama i u dubl meču. Naša dubl kombinacija koja skoro da nije imala ni pravi trening pružila je jak otpor Portugalcima koji u Davis Cup skoro da ne znaju za poraz.
Prvi set su Portugalci lako rješili u svoju korist sa 6:1. Moglo bi se reći da se naša kombinacija uhodavala. U drugom setu nekoliko taktičkih izmjena i već se vidjelo na stojimo puno bolje. Portugalci oduzimaju Ameru servis u 5 gemu, vode sa 4:2, ali se naši vraćaju na 4:4. Amer ponovo gubi svoj servis i Portugalci rješavaju set u svoju korist 6:4.
Utreći set je protekao bez brejka do posljednjeg gema kada su naši iskoristili treću break loptu na servis Gila. U šestom gemu se dešavala drama na terenu. Kod jednog poena je pozlilo Gilu. U tom gemu dva puta tražio medicinsku pomoć, a naši nisu u takvim uslovima iskoristili čak 4 break lopte. Poslije smo saznali da se radilo o alergijskom napadu i činilo se da malo nedostaje da preda meč.
Četvrti set ponovo nije dobro počeo za naše. Portugalci prave break u prvom gemu, ali naši to vraćaju u četvrtom. Posljedna velika prilika za naše je propuštena kod rezultata 3:2 kada smo imali jednu break loptu. Portugalci to spašavaju, i prave break u 8.gemu i privode kraju set i meč.
Sutra su na rasporedu dva singl meča.