DAVIS CUP: BJELORUSIJA-BIH 2:1

1234

Davis Cup 2012, II Grupa Evroafričke zone, 2.kolo
Minsk: Bjelorusija – Bosna i Hercegovina

 

Davis Cup 2012, II Grupa Evroafričke zone, 2.kolo
Minsk: Bjelorusija – Bosna i Hercegovina 2:1
 

Amer Delić /Tomislav Brkić –  Max Mirny/Alexander Bury 2:6 6:7(2) 6:7(6)

U današnjem dubl meču, bjeloruska kombinacija Mirny/Bury je opravdala ulogu favorita. Naša kombinacija je pružila snažan otpor u drugom i trećem setu, u kojima su bili blizu osvajanju seta.

Prvi set je počeo servisom Burya i sa dvije propuštene break prilike našeg para. Bjelorusi dolaze do prvog breaka u četvrom gemu na servis Brkića, kada naša dubl kombinacija ispušta vodstvo 40:15. Već u narednom gemu naš par dolazi do nove break prilike ali ponovo bez rezultata. Bjelorusi set završavaju novim brekom na servis Brkića. Drugi set protiče bez break prilika sve do devetog gema kada naš par ne koristi čak tri break lopte za vodstvo 5:4. Tie break Belorusi dobijaju sa 7:2. Treći set je prošao u znaku propuštenih break prilika bjeloruskog para. Sa deset spašenih break lopti naš dubl je došao ponovo do tie breaka. U tie breaku je dobro počelo, pravimo mini break na servis Mirnog, ali Bjelorusi odmah uzvraćaju na servis Brkića. Naš par treba žaliti za dvije propuštene prilike koje su imali na servis Burya. Bjeorusi dolaze do dvije meč lopte, koje naš par spašava, ali ne i treću.

Meč je trajao 2 sata i 35 min.

Nakon drugog dana reprezentacija Bjelorusije vodi sa 2:1

Sutra su na programu preostala dva dubl meča. U prvom meču se sastaju prvi reketi obje reprezentacije Amer Delić i Uladzimir Ignatik. Meč počinje u 12:00h.