Davis Cup: Press konferencija našeg tima u Minsku

1234

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je danas u Minsku  Press konferenciju za predstavnike domaćih medija. U Minsku inače vlada veliki interes za naredni Davis Cup meč koji naša selekcija igra protiv Bjelorusije od 06. do 08.aprila, što su pokazale i brojne novinarske ekipe koje su prisustvovale konferenciji.

Selektor BiH Daver Vranić je obraćajući se predstavnicima „sedme sile“ rekao da nas očekuje jako težak meč, ali se nada konačnom uspjehu naše reprezentacije. Rekao je da smo dvije posljednje godine bili blizu ulasku u I Grupu EA zone, ali i da je uvjeren da je naš tim spreman da ove godine ostvari taj rezultat. Istakao je zadovoljstvo formom naših igrača posebno Damira Džumhura koji je prošle sedmice osvojio Futures turnir u Italiji i Amera Delića koji je posljednji mjesec igrao na dva turnira iz Masters serije.  Jedan od novinara je primjetio da je naša selekcija odigrala nekoliko mečeva koji su završili rezultatom 3:2, na što je Vranić rekao da su ipak dva posljednja meča u kojima smo zabilježili pobjede bili rješeni već nakon četvrtog meča, i da se nada da će tako biti i u Minsku.
Na pitanje da li podloga odgovara našim igračima, rekao je da odgovara i da smo igrali ovaj meč na domaćem terenu da bismo izabrali tu istu podlogu.

Novinari su posebno pitali naše igrače koliko poznaju igrače Bjelorusije. Amer Delić je rekao da već dugo poznaje Maksima Mirnya, da se posljednji put s njim sastao 2008. godine kada je ostvario pobjedu u singlu, a jednom prilikom smo zajedno igrali dubl. Nažalost tada smo izgubili u tri seta. U posljednje vrijeme se na turnirima sretao sa Ignatikom, tako da i njega dobro poznaje.

Damir Džumhur je rekao da poznaje Buryja, za koga je rekao da svoju visinu dobro koristi kod servisa.

Tomislav Brkić se iz juniorskih dana sjeća Ignatika, a na profesionalnim turnirima je upoznao Buryja.

Aldin Šetkić se nikada nije sastajao sa nekim od Bjeloruskih igrača.

Nakon Pressa našeg tima, održana je i Press konferencija reprezentacije Bjelorusije. Selektor Tatarin prognozira pobjedu Bjelorusije 3:2, ali je na insistiranje novinara ipak ustvrdio da forma njihovih igrača nije na najboljem nivou. Izuzetak je Mirny koji je prošle sedmice igrale u finalu dubla u Majamiju. Jedan od novinara je posebno tražio objašnjenje zašto Zyrmont nije zamijenjen jer tvrdi u ovom trenutku ima i spremnijih igrača.

Žrijeb će biti obavljen u četvrtak, 05.aprila u 12,00 sati.