Počinju Evropska ekipna prvenstva za juniore - Summer Cup

1234

Kao i prethodnih godina, prve reprezentacije koje će nastupiti u kvafilikacija Evropskog ekipnog prvenstva (Summer Cup) su juniori i juniorke do 14 godina. Kvalifikacioni mečevi se igraju od 01. do 03.jula 2012.godine.

Juniori nastupaju u Briselu, u kvalifikacionoj grupi A, u kojoj će se pored Bosne i Hercegovine takmičiti i reprezentacije: Bjelorusije, Belgije, Mađarske, Izraela, Holandije, Rusije i Švicarske. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupiti: Sanin Zukić, Andrej Jokić i Filip Džakula. Selektor je Duško Lepir.

Juniorke nastupaju u Francuskoj u mjestu Saint Valery En Caux gdje će u kvalifikacionoj grupi B nastupiti i reprezentacije Austrije, Bjelorusije, Danske, Francuske, Holandije, Portugala i Slovačke republika. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupiti: Katarina Jokić, Nefisa Berberović i Lejla Čolić. Trener je Kenan Malićbegović. Juniorke su u ovoj kvalifikacionoj grupi postavljene za četvrte.
Iz četiri kvalifikacione grupe u finale će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe, a mečevi finalnih grupa su na rasporedu od 06. do 08.jula u Španiji (juniori) i Italiji (juniorke).