Duple krune za Jokić i Berberović

1234
Proteklog vikenda u Sarajevu odigrano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u konkurenciji do 14 godina za juniore i juniorke.
 
Okupili su se najbolje rangirani dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hecegovine. Teniski savez Kantona Sarajevo je bio dobar domačin i zajedno sa Teniskim savezom BiH obezbjedio 7 teniskih igrališta koji su po veoma teškim vremenskim uslovima bili na vrijeme spremni kako takmičenje, kako  turnir ne bi kasnio.
 
Zaslužene pobijede i dobru igru u pojedinačnoj konkurenciji kod djevojčica pokazale su finalistkinja Adela Joldić i pobijednica Državnog Prvenstva BiH Berberović Nefisa. Nefisa je sa razultatom 5:7, 6:3 i 7:5 bila bolja od svoje protivnice Adele Joldić i ponijela titulu Državne prvakinje BiH. Ove dvije igračice su osvojile Državno Prvenstvo i  u konkureciji parova, pobjedivši u finalu Bajramović Aminu i Radišić Draganu sa razultatom 9:8(4).Tako je Berberović Nefisa osvojila duplu krunu na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine do 14 godina u Sarajevu 25.-26.05 2013.godine.
 
Kod juniora veoma ubjedljiv bio je Andrej Jokić. On je izgubio svega 11 gemova do osvjanja titule najboljeg juniora do 14 godina u Bosni i Hercegovini. U finalu je bio bolji od Subašić Kerima koji je u prvom setu igrao odličan tenis i taj set je otišao u tie-break. Na kraju je Andrej Jokić slavio sa 7:6(4), 6:1.Kao i Nefisa, Andrej Jokić je paru sa Mirzom Čabrom osvoio naslov Državnog prvaka i u konkurenciji parova. Par Jokić/Čabro su razultatom 9:6 bili bolji od para Subašić/Ahmetašević.
 
Nagrade pobijednicima uručili su v.d. Predsjednik TS BiH g. Kemal Ademović, podprijedsjednik TS Kantona Sarajevo g. Emir Jasenković i Direktor TS BiH g. Senad Hadžimešić.