IZVUČENI PAROVI DAVIS CUP MEČA BIH - GRČKA

1234

Žrijeb parova teniskog  DavisCup meča BiH-Grčka koji se igra u okviru prvog kola II grupe Euroafričke zone obavljen je danas u Sarajevu pod vodstvom MassimaMorattia (ITA),  supervizora ITF (Međunarodna teniska federacija). Izvlačenju parova prisustvovali su i sudije Milan Dmitrović (SRB) i Srđan Svjetlanović (BiH), te Hana Mehmedagić (BiH), šef sudijskog tima.

Tim Grčke iskoristio je pravo da 24 sata prije početka takmičenja napravi izmjenu igrača, te će umjesto ranije najavljenogTeodorosaAngelinosa igrati MikosKonstantinos.

 

Parovi i satnica:

Petak, 31.1. 2014, 13h

Mirza Bašić – AlexandrosJakupovic

Damir Džumhur – MarkosKalovelonis

Subota 1.2.2014., 14h

Mirza Bašić/Tomislav Brkić – Alexandros Jakupovic/MarkosKalovelonis

Nedjelja 2.2.2014. 13h

Damir Džumhur – Alexandros Jakupovic

Mirza Bašić – MarkosKalovelonis

 

Iako nisam ranije igrao protiv Jakupovica, poznajemo se već dugo i znam da je kvalitetan igrač, rekao je naš reprezentativac Mirza Bašić nakon žrijeba. Damir Džumhur je izrazio zadovoljstvo što je DavisCup ponovo u Sarajevu i pred domaćom publikom, te dodao da  će on i Bašić učiniti sve da već nakon prvog dana imamo vodstvo od 2:0.  Selektor Amer Delić ponovio je da postoji mala trema jer je prvi put na čelu reprezentacije, ali vjeruje u pozitivan ishod meča zbog kvalitete njegovih igrača i očekivane podrške domaće publike. 

 

Podsjećamo, teniski reprezentativci BiH i Grčke borit će se za prolaz u drugo kolo II zone Euroafričke grupe DavisCupau periodu od 31.januara do 2.februara u sarajevskoj dvorani „Ramiz Salčin“.  Singlovi su na rasporedu u petak i nedjelju od 13h, dubl u subotu od 14h.

Ulaz u dvoranu bit će slobodan.

 

Press:

Pass Line

Lejla.p@pass-line.ba

Nedim.v@pass-line.ba