ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA DAVIS CUP REPREZENTACIJA

1234
Davis Cup reprezentacije BiH i Litvanije danas su održale press konferenciju u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ u Sarajevu. U oba tima vlada optimizam pred finalno kolo II grupe E/A zone. 
 
Amer Delić, selektor reprezentacije BiH, kazao da je naši teniseri imaju veliku šansu za plasman u I grupu, te da je zadovoljan njihovom formom. Reprezentatativci Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić govorili su o sjajnoj atmosferi u timu i volji da se pokuša izvojevati historijska pobjeda za bh tenis za šta računaju i na veliku podršku publike. Novinarima se predstavio i bh junior Aziz KIjametović zahvalivši se selektoru Deliću na pozivu da trenira sa Davis Cup reprezentativcima. 
 
Litvanski selektor Rimvydas Mugevicius izjavio je da je pobjednik otvoreno pitanje, no u Sarajevu je najbolji litvanski tim koji će dati sve od sebe da savlada protivnika: Ricardas Berankis, Lauryinas Grigelis, Dovydas Sakinis i Lukas Mugevicius. 
 
U petak 12.9. od 15h igrat će se singl mečevi, u subotu je na programu dubl sa početkom u 13h, a posljednjeg dana, u nedjelju 14.9. od 13h preostali singl mečevi. Parovi će biti poznati nakon žrijeba zakazanog za 11.septembra u 12h.
 
Dnevne ulaznice za susret Davis Cup po cijeni od 5KM u prodaji su na portalu kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima BKC, Ferhadija i plato Skenderija. 
 
Partneri meča su BH Telecom, Lutrija BiH, Peugeot, Ovako, Aqua Vita, Općina Stari Grad i Securitas, a medijski pokrovitelji BHRT, RSG i Antena Sarajevo.