EUROPSKI TENISKI MASTERS, REGGIO CALABRIA, ITALIJA

1234

Po prvi put u istoriji bosanskohercegovačkog tenisa, Bosna i Hercegovina ima na zavšnom  Masteru najboljih osam juniora Europe tri predstavnika. Bosnu i Hercegovinu u tri starosne kategorije najboljih osam juniora Europe predstavljaju: Sanin Zukić u kategoriji do 16. godina, te  dvije juniorke  Nefisa Berberović, kategorija juniorke do 16. godina i Adela Joldić, kategorija juniorke do 14. godina.

 
Ovo je sigurno veliki uspijeh za Bh. tenis i Teniski savez BiH, koji radi u veoma teškim okolnostima uz velike dugove iz ranijih godina.  Bosna i Hercegovina se sa tri takmičara/ke  na završnom Mastersu najboljih osam juniora Europe u 2014. godini, nalazi na drugom mjestu po broju učesnika na završnom Mastersu 2014, odmah iza takmičara iz Ruske Fedracije. 
 
Teniski savez BiH je uložio napore da ovi mladi teniseri odputuju na ovo prestižno takmičenje i predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Veoma smo ponosni  na razultate i ulazak ovih perspektivnih mladih tenisera na europski Masters najboljih osam juniora/ki Europe.
 
Bh. teniskim nadama želimo mnogo uspijeha i sportske sreće i nadamo se da će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u što boljem svijetlu.
 
TSBiH