ZAVRŠEN EUROPSKI MASTERS 2014, REGGIO CALABRIA, ITALIJA

1234

Završen je Europski MASTERS za najbolje juniore Europe u 2014. godini, koji se odigrao od 3. do 5. oktobra u italijanskom gradu Reggio Calabria. Bosna i Hercegovina je imala po prvi put tri predstavnika u tri kategorije.

 

Također je Bh. juniorski tenis je po prvi put imao igračicu u finalu jednog EUROPSKOG MASTERSA. Na žalost prvo mjesto je otišlo u Rusiju, jer je prvi reket Europe juniorki do 14. godina, Anastasia Potapov pobijedila našu juniorku Adelu Joldić. Meč je bio neizvjestan do samog kraja. Ruskinja je na kraju slavila tijesnim razultatom sa 6-4, 7-6(3).  Drugo mjesto, koje je osvojila Adela Joldić, do sad najveći uspijeh za Bh. tenis, koji je postignut na jednom EUROPSKOM MASTERSU.

 

Druga dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine su svojim današnjim pobijedama zauzeli 5. mjesto na završnom EUROPSKOM MASTERSU 2014, u kategorijama juniora i juniorki do 16. godina. Sanin Zukić je pobijedio Maxima Tybura iz Bjelorusije sa 7-6(2), 7-5, a Nefisa Berberović je bila bolja od  Darie Solovyeve iz Rusije sa 6-2,6-4.
 
Teniski savez BiH, prije svega čestita Adeli Joldić, Nefisi Berberović i Saninu Zukiću, na plasmanu na EUROPSKI MASTERS 2014, najboljih 8 juniora/ki Europe. Teniski savez BiH posebnu čestitku upućuje na  izvanrednim razultatima koje su postigli  naši predstavnici na ovogodišnjem juniorskom EUROPSKOM  MASTERSU, kao i na promociji Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sportskoj sceni.
 
TSBiH