Davis Cup: BH teniseri putuju u Zimbabwe

1234

Danas je u organizaciji TSBiH održana press konferencija pred odlazak naših najboljih tenisera u Zimbabwe gdje će sa domaćinima odmjeriti snage u 1.kolu II grupe EA zone Davis Cupa. Na pitanja novinara danas su odgovarali naši reprezentativci Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, dok će se Mirza Bašić ekipi priključiti večeras po dolasku u Sarajevo. Selektor Davis Cup reprezentacije Amer Delić u Zimbabwe će putovati direktno iz SAD.

Spremni smo i dat ćemo sve od sebe, jednoglasni su naši reprezentativci koji se nadaju da će ove godine uspjeti da se izbore za prolaz u I grupu.

Predsjednik TSBiH Ivan Brkić podsjetio je na tešku finansijsku situaciju ne samo u bh tenisu, nego u sportu općenito, te apelovao na državne institucije i potencijalne sponzore da prepoznaju trud i rad naših tenisera koji, kako je istakao, i pored svih poteškoća nikad nisu doveli u pitanje svoj nastup za BiH.

Naš tim na put kreće već u subotu 28.02. u prijepodnevnim satima kako bi igrači imali dovoljno vremena da se odmore, pripreme i aklimatiziraju, s obzirom da se Harare nalazi na 1500m nadmorske visine, te da su i temperaturne razlike visoke, pojasnio je Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Mečevi Zimbabwe-BiH na rasporedu su od 6. do 8.marta, a pobjednik susreta u julu se u okviru 2.kola sastaje sa boljim iz meča Mađarska-Moldavija.

 

Sretno!