Davis Cup: Tim BiH stigao u Zenicu, press konferencija 1.marta u 12h

1234

Selektor Amer Delić i bh reprezentativci Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić stigli su danas u Zenicu i u Areni već započeli s pripremama za susret sa selekcijom Tunisa u okviru 1.kola II grupe Euroafričke zone Davis Cupa. 

 

U Areni je već sve spremno za mečeve koji će se igrati 4., 5. i 6.marta od 13 sati, a parovi će biti poznati nakon žrijeba zakazanog za četvrtak 3.marta u podne. 

 

Za susret BiH - Tunis vlada veliki interes medija, a bh reprezentativci će prvi susret s novinarima imati na press konferenciji u utorak 1.marta u 12 sati.

 

20 GODINA UČEŠĆA BiH U DAVIS CUPU:

BiH je učesnica Davis Cupa od 1996.godine u okviru Euroafričke zone. 
Do 2003.godine naši teniseri takmičili su se u III jakosnoj grupi, 2004.godine su pali u IV grupu, ali su iste godine uspjeli da izbore povratak u III grupu u kojoj ostaju do 2009.godine kada su ostvarili pobjedu sva tri kola i plasirali se u II grupu u kojoj se do danas takmiče.
Nekoliko puta su bili vrlo blizu plasmana u I grupu što i dalje ostaje cilj naših tenisera. 
Reprezentacija BiH trenutno je rangirana na 49.mjestu među 133 nacionalna tima koji učestvuju u Davis Cupu.

 

ULAZNICE: 

Jednodnevne ulaznice po cijeni od 5KM i trodnevne po cijeni od 10KM u prodaji su na portalu kupikartu.ba, a od 1.marta će biti dostupne i na blagajni Arene Zenica.

Jedna ulaznica vrijedi ZA DVIJE OSOBE. 

 

Oficijelna Facebook stranica Davis Cup reprezentacije BiH: https://www.facebook.com/Davis-Cup-reprezentacija-BiH-997223583703272/?fref=nf