FED CUP TIM BOSNE I HERCEGOVINE U PRVOJ GRUPI

1234
Fed Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u veoma neizvjesnom meču pobijedila reprezentaciju Danske sa 2-1 i tako se plasirala u viši rang , odnosno  u I Grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja u 2017. godini.
U prvom susretu Ema Burgić/Bucko je nakon tri sata i deset minuta, sa 2-1 po setovima izgubila od dankinje Emilije Francati. Prvi set naša reprezentativka je dobila sa 6/3, a onda je u drugom setu došla do tie breaka, ali nažalost izgubila odlučujući trinaesti gem 7/6 (2). U trećem satu odmorna dankinja je dobila set sa 6/1.
U drugom meču Dea Herdželaš je pomela prvu igračicu Danske Karen Barritza sa 6/0 i 6/3. Tako da je nakon singlova razultat bio 1-1.
Odlučujući poen u dublu i pobijedu od 2-1 za Bosnu i Hercegovinu donio je bh. dubl Ema Burgic/Bucko i Dea Herdželaš u meču protiv dubl para Karen Barritza/Emilija Francati, razultatom 6/4 i 6/3.
FED CUP tim Bosne i Hercegovine u 2016. godini predvođen sjajnim selektorom Šukalo Vojinom nastupao je u sastavu:
DEA HERDŽELAŠ
EMA BURGIĆ/BUCKO
ANITA HUSARIĆ
NEFISA BERBEROVIĆ
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke našim reprezentativkama, koje su se plasirale u I Grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja u 2017.godini.