Davis Cup: Održana press konferencija reprezentacija BiH i Turske

1234

Davis Cup timovi BiH i Turske danas su održali press konferenciju u Bihaću gdje će ove dvije reprezentacije od 15. do 17.07. igrati mečeve 2.kola Euro-Afričke grupe.

Predstavnicima medija prvo se obratio turski tim: kapiten Haluk Akkoyun, te igrači Marsel Ilhan, Cem Ilkel, Anil Yuksel i Tuna Altuna izrazili su zadovoljstvo uvjetima za meč u Bihaću. Iako našu reprezentaciju smatraju favoritom, očekuju da u ovom susretu mogu pobijediti.

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić  izrazio je zahvalnost domaćinima u Bihaću koji su vrlo srdačno dočekali naše reprezentativce i maksimalno se trude da obezbijede sve uvjete za odigravanje mečeva.  

Kapiten Amer Delić i naši teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić govorili su o odličnoj atmosferi u timu, te namjeri da učine sve kako bi se plasirali u 3.kolo. Potvrdili su da poznaju većinu turskih igrača i da su već igrali s njima. Džumhur i Bašić su napomenuli da na zemlji nisu igrali od Wimbledona, ali očekuju da će do petka biti u potpunosti spremni.

Kao najveći problem i jedan i drugi tim navode izuzetno visoke temperature koje ovih dana vladaju u gradu na Uni, ali prema meteorološkim prognozama od četvrtka nas očekuju povoljniji vremenski uvjeti.

 

Fotografije sa press konferencije pogledajte na:  https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/