Davis Cup: Danas počinje meč Litvanija - BiH

1234

 

 

Danas u Vilniusu počinje finalni susret II grupe Europa/Afrika zone Davis Cup-a u kojem teniska reprezentacija BiH gostuje selekciji Litvanije, a pobjednik od naredne sezone igra u prvoj grupi.

 

Iako naglašava da protivnika ne želi podcjenjivati, kapiten bh. tima Aljoša Pirić je optimističan: „Spremni smo za borbu, pripreme smo završili, zadovoljan sam, momci su dobro radili, očekujem povoljan rezultat“

 

Kako je odlučeno jučerašnjim žrijebom, na teren će prvi izaći Damir Džumhur i Lukas Mugevičius.

 

"Ja se nadam da ću uspjeti da donesem prvi bod i da će Mirzi biti lakše da igra sa Grigelisom koji je trenutno prvi igrač Litvanije, u svakom trenutku može odigrati dobro, pogotovo u Davis Cupu, tako da bi 1:0 bilo zaista dobro kako bi Mirza rasterećenije ušao u meč“, kaže Džumhur.

 

Sa Grigelisom sam već dva puta igrao, imam pozitivan skor, ali on je jako kvalitetan igrač, no uz moju dobru igru, nadam se pobjedi“, izjavio je Mirza Bašić.

 

Atmosfera u ekipi je jako dobra,spremni smo za dvoboj, nadamo se bodu već iz prvog prvog meča, a i u drugom meču je, po mom mišljenju, Mirza u prednosti što se tiče trenutne forme“, smatra Tomislav Brkić.

 

On će u drugog dana susreta u paru sa Mirzom Bašićem odigrati dubl meč:„Za dubl u subotu su Litvanci su prijavili dva slabija igrača, ali ne vjerujem da će ostati tako, mislim da ćemo Mirza i ja ipak igrati protiv Grigelisa i Mugevičiusa. Uglavnom, spremni smo i nadamo se ulasku u prvu grupu“, kaže Tomo.

 

„Momci se dobro poznaju, dugo su zajedno i to je jako važno kad se ekipno igra“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TS BiH. On napominje da su se naše teniserke već u FED Cup-u plasirale u prvu grupu, te se nada da će to uspjeti i muška reprezentacija.

 

Domaćini očekuju veliku podršku publike s obzirom da Siemens Arena u Vilniusu ima kapacitet od deset hiljada posjetitelja, ali je i jedan mali broj navijača BiH najavio dolazak.

 

 

 

Raspored:

 

Petak 16.09. – 16 sati po lokalnom vremenu (15h u BiH)

 

Lukas Mugevičius – Damir Džumhur

Laurynas Grigelis – Mirza Bašić

 

 

Subota 17.09. – 14 sati

Tadas Babelis / Tomas Vaiše - Mirza Bašić / Tomislav Brkić

 

Nedjelja 18.09. – 13 sati

Lauryns Grigelis – Damir Džumhur

Lukas Mugevičius – Mirza Bašić

 

 

 


 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH