DAVIS CUP: BiH u teškoj finansijskoj situaciji dočekuje jaku Holandiju

1234

Sarajevo 17.03.2017.

 

DAVIS CUP, 2nd Round, Group I, Europe/Africa zone

 

 

BiH – Holandija, Arena Zenica 7.-9.4.2017.

 

 

U VRLO TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI,

BiH DOČEKUJE JAKU HOLANDIJU

 

 

Najbolji bh. teniseri će od 7. do 9.aprila u Zenici ugostiti selekciju Holandije, a bit će to, po svim parametrima, najteži zadatak koji je naš tim imao u Davis Cup-u. 

 

U momentu kad reprezentacija BiH prvi put u historiji ima priliku da se približi ulasku u Svjetsku grupu, najjači rang Davis Cup-a, Teniski savez BiH u izuzetno je teškoj finansijskoj situaciji i pred velikim izazovom organizacije 2.kola.

 

S druge strane, na megdan našim igračima stiže dobro pripremljen i finansijski moćan tim koji će učiniti sve da dođe do pobjede.

 

 Iako sastav ekipa još nije poznat jer će, prema pravilima Međunarodne teniske federacije (ITF), nominacije biti objavljene deset dana prije meča, poznato je da će delegacija Holandije brojati minimalno 16 članova - uz igrače i trenere, gostujući tim dovodi svog fizijatra, doktora, PR i press tim, tehničko osoblje, a u Zenicu stižu i najviši funkcioneri holandske teniske asocijacije KNLTB.

 

Očekujemo i gostujuće navijače, mada još ne znamo tačan broj i da li će biti potrebe da odvojimo za njih posebnu tribinu u zeničkoj Areni“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH i dodaje da će mečeve prenositi i jedna holandska TV kuća, što je takođe novost za bh. organizatore jer nijedna gostujuća ekipa nikada prije nije pokazala interes za preuzimanje TV prenosa.

 

Iako pred velikim izazovom zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča državne teniske reprezentacije, TSBiH čini sve da naši igrači ne osjete težinu situacije, odnosno da im se omoguće najbolji uvjeti za pripremu i odigravanje mečeva, te da se istovremeno ispoštuju svi organizacioni i sigurnosni zahtjevi ITF.

 

Podsjećamo, teniseri BiH u prvom kolu su početkom februara deklasirali favorizirane Poljake sa 5:0, dok su Holanđani, zahvaljujući žrijebu, direktno došli u drugu rundu Grupe I E/A zone Davis Cup-a.

 

 

NAPOMENA:

Medije zainteresirane za praćenje Davis Cup susreta BiH – Holandija podsjećamo da je rok za slanje zahtjeva za press akreditacije 21.03.2017. Detaljnije na linku: http://www.tsbih.ba/vijesti/201703/davis-cup-press-akreditacije-za-mec-bih-holandija

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

 

 

PRESS TSBIH presstsbih@gmail.com