DAVIS CUP: Organizaciono-tehničke pripreme pri kraju, prvi treninzi u ponedjeljak

1234

Sarajevo / Zenica 31.03.2017.

 

Davis Cup: BiH - Holandija

 

Pri kraju postavljanje podloge u Areni Zenica, prvi treninzi u ponedjeljak

 

 

Pri kraju su organizaciono-tehničke pripreme za susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije koji se u okviru drugog kola prve grupe Davis Cup-a igra od 7. do 9.aprila u Zenici.

 

U zeničkoj Areni će tokom vikenda biti  završeno postavljanje podloge na kojoj će oba tima prve treninge obaviti u ponedjeljak 3.aprila. 

 

Naši teniseri Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Mirza Bašić i Nerman Fatić imaju priliku da po prvi put u historiji otvore mogućnost plasmana u najjači rang Davis Cupa - Svjetsku grupu.

 

Holandija nije nimalo lagan protivnik - BiH je na Davis Cup rankingu nacija trenutno na 32.mjestu, dok  Holanđani zauzimaju 25.poziciju, a dvije ekipe se nisu nikada ranije susrele u okviru ovog takmičenja.  

 

Na čelu gostujućeg tima je kapiten Paul Haarhuis, nekadašnji najbolji svjetski dubl-igrač koji je, igrajući u paru, osvojio čak šest Grand Slam titula, a u singlu je imao ranking karijere na 18.mjestu ATP liste.

 

Za meč sa bh.teniserima Haarhuis je odabrao Robina Haasea, Tallona Griekspoora, Thiemma De Bakkera, te iskusnog dubl-igrača Jeana-Juliana Rojera,  koji je trenutno rangiran na visokom 20.mjestu ATP doubles liste.

 

Za naše tenisere najveću opasnost predstavlja Haase, trenutno 48.reket svijeta.

 

Holanđani stižu u Zenicu sa velikom logistikom i podrškom, a uz trenerski, medicinski i tehnički tim, dolaze i novinari i navijači, stoga se u našem timu nadaju većoj posjeti domaćih navijača kako bi našim momcima dali podršku u teškom zadatku.

 

Navijači dnevne i trodnevne ulaznice po cijeni od 5 i 10KM mogu nabaviti na  portalu kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od ponedjeljka i na blagajni Arene Zenica.

 

Termini za mečeve su petak 7.april od 14 sati za dva singl  meča, subota 8.april za dubl od 14 sati, te nedjelja 9.aprila za dva preostala singl meča od 13 sati. Tačan raspored parova bit će utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak 6.aprila.

 

 

NAPOMENA ZA AKREDITOVANE NOVINARE:

Press konferencija oba tima zakazana je za utorak 04.04.2017. u 12 sati, a preuzimanje akreditacija predviđeno je pred početak konferencije u press centru Arene Zenica. 

 

Kontakt za medije: presstsbih@gmail.com

 

Pratite nas na društvenim mrežama: