TARIK REDŽIĆ I KATARINA STEVIĆ PRVACI BIH DO 14.GODINA

1234
U Sarajevu je od 20.05 do 22.05.2017.godine  održano državno prvenstvo  Bosne i Hercegovine za junore i juniorke do 14 godina starosti.

 Kod juniora je najbolji bio Tarik Redžić iz Prijedora, koji je u finalu pobijedio Jovana Sinadinovića iz Banja Luke razultatom 6/2, 5/7, 6/4

U polufinalnim mečevima Redžić je pobijedio Muhameda Ademovića iz Sarajeva, dok je Sinadinović bio bolji od banjalučanina Đorđa Jankovića.
 

Katarina Stević iz Bijeljine je najbolja bosanskohercegovačka  juniorka do 14 godina. Katarina je razultatom 7/5, 6/1 bila bolja od drugoplasirane Ene Baltić iz Tuzle. 


Polufinalistice kod juniorki su Suana Tucaković iz Sarajeva i Amila Gulamović iz Tuzle.

Na prvenstvu BiH do 14 godina u Sarajevu se igrao i turnir u parovima. Kod juniora najbolji bh par je Sinadinović/Karahodža, koji je u finalnom meču bio bolji od para Redžić/Janković
Pobjednice kod juniorki su Tucaković/Gulamović, koje su u finalu savladale par Isić/Popović.
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke svim učesnicima i učesnicama na turniru, kao pobjednicima i finalistima prvenstva Bosne i Hercegovine sa željom da u budućnosti postižu još bolje teniske razultate na domačim i međunarodnim takmičenjima.