VAŽNO OBAVIJEŠTENJE!!!

1234
Poštovani korisnici novog TSBiH onlajn sistema za vođe takmičenja!
 

Kako bi uspješno započeli ovu sezonu TSBiH je odlučio da svim svojim takmičarima, trenerima, klubovima i sudijama uvede u potpunosti onlajn sistem za vođenje teniskih takmičenja.

U praksi to znači da će se sve teniske informacije vezane za klubove, takmičare, trenere i sudije 24 sata, 7 dana u sedmici nalaziti dostupni putem interneta. Nadalje, svi igrači moći će se sami prijavljivati i odjavljivati na turnire, a sudije će petkom na osnovu prijava i rang lista praviti elektronski žrijeb za turnir koji se održava u prvu subotu. Svi takmičari će od sudije dobiti imejl poruku u kojoj će biti naveden raspored igranja, odnosno kada se igrač mora pojaviti na turniru kako bi izvršio prijavu i uplatio kotizaciju za turnir. Ovo je uvedeno kako bi se izašlo u susret igračima koji dolaze iz udaljenih gradova, kako ne bi morali kretati rano ujutro da bi stigli na upis u 9 sati. 

Sistem za vođenje takmičenja je posebno prilagođen vođenju turnira do 10 godina koji se od ove godine igraju po grupama po raund robin sistemu.

Svi rezultati bit će dostupni u realnom vremenu, odnosno moći će se pregledati odmah po završetku meča kada sudija unese rezultat završenog meča.

Da bi sistem profukcionisao u svom punom kapacitetu pozivamo sve igrače, trenere, sudije i roditelje da što prije pristupe registraciji na sistem za vođenje takmičenja http://oranika.com:8080/apex/f?p=200:1:11116379405113.

 
 
Registracija se izvodi u dvije faze:
1. prijava putem obrasca gdje igrač (trener, sudija) unosi svoje podatke i bira ulogu koju ima (npr. igrač). Ovdje je jako važno da igrač popuni sigurnosnu KEPČA šifru kojom će dokazati da nije "robot". Nakon ovoga sistem će poslati automatsku poruku na korisnikovu imejl adresu. Imejl poruka sadrži link za verifikaciju na koji je potrebno kliknuti kako bi se potvrdilo da imej adres stvarno pripada igraču.
 
 
2. nakon verifikacije imejl adrese administrator sistema će odobriti nalog i nakon toga igrač dobija drugu automatsku imej poruku u kojoj ga sistem obavještava da je njegov nalog odobren i da klikne na link u poruci koji će ga odvesti na sistem. Kada se igrač prijavi sa svojim korisničkim imenom i šifrom sistem će igraču dati priliku da popuni formular za prijuvu dokraja čime će proces registracije biti završen. 
 
Testna faza sistema trajala je do ovog vikenda, a turniri koji će se igrati za vikend 13-14.05. bit će vođeni potpuno pomoću onlajn sistema tako da neće biti moguće izvršiti prijave za turnir na licu mjesta, već samo putem onlajn sistema.
 
U prilogu Vam dostavljamo i Uputstvo za registraciju (za igrače, trenere i klubove), kao i Uputstvo za pregled (za korisnike koji nemaju registraciju npr. roditelji).
 
Sve probleme prijavite na kancelarija@tenisrs.org ili tsbih@tsbih.ba i mi ćemo Vam u što kraćem roku odgovoriti.
 
UPUTSTVA za registraciju.
 
Svima Vam želimo uspješnu sezonu i puno sportske sreće.