GPTCA kurs: Održana pres konferencija

1234

 

U pauzi između predavanja na trodnevnom GPTCA kursu za teniske trenere u Sarajevu, danas je održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik Globalne asocijacije teniskih trenera Alberto Castellani, Toni Nadal, trener Rafaela Nadala, minister sporta i kulture KS Mirvad Kurić, direktor TSBiH Senad Hadžimešić, te Ismar Gorčić, predsjednik GPTCA za BiH.

 

Alberto Castellani je zahvalio na gostoprimstvu dobroj organizaciji, te istaknuo da BiH ima vrlo talentovane igrače tenisa, te da se nada da će edukacije trenera doprinijeti još boljim rezultatima. Posebno se osvrnuo na igre Damira Džumhura koji u posljednje vrijeme postiže sjajne rezultate, ostvarivši najbolji ranking u karijeri.

I Toni Nadal pohvalio je Davis Cup tim BiH, te da činjenica da na 4 miliona stanovnika imamo isto toliko visokorangiranih ATP igrača znači da ima i još talenata. Spomenuo je da su se Džumhur i Nadal već sastajali kada je Damir pobjeđivao velikog Rafu.

Ministar Kurić podvukao je opredjeljenost za razvoj i podršku sportu, te pohvalio rad TSBiH, GPTCA I organizaciju kurseva.

Ismar Gorčić podsjetio je da ovo nije prvi put da se organizuju certificirani kursevi u našoj zemlji, ali jeste prvi put da se radi u saradnji sa Teniskim savezom.

Direktor TSBiH Senad Hadžimešić dodao je da je ovo način da se dodatno podigne kvalitet u razvoju teniskog sporta u BiH. Na kraju je, u ime domaćina,  Toniju Nadalu poklonio set  poštanskih markica nastalih u saradnji TSBiH I BH Pošte.

 

U nedjelju 1.oktobra posljednji je dan trodnevne edukacije za trenere kada će učesnici, nakon odlušanih predavanji i vježbi, polagati testove za ATP certifikat.