Fed Cup: BiH - Izrael 1:2, sutra protiv Norvežanki

1234

 

Rezultatom 1:2 ženska teniska reprezentacija BiH izgubila je od Izraelki  drugog dana Fed Cup turnira Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u grčkoj Atini.   

 

Na početku je BiH povela pobjedom Jelene Simić nad Nicole Nadel sa 6:3, 6:4, u drugom meču je Julia Glushko bila bolja od naše Dee Herdželaš (4:6, 6:2, 6:0), a odlučujući je bio dubl meč u kojem je Jelena Simić zamijenila premorenu Deu Herdželaš, te pokušala u paru sa Anitom Husarić savladati Juliu i Linu Glushko, ali su Izraelke ipak slavile sa 6:4, 6:2.

 

Ovim se naša selekcija našla u teškoj situaciji i pod imperativom pobjede nad Norvežankama u meču koji je zakazan za sutra. U našem timu vlada odlučnost da se učini sve kako bi se sutra ostvarila pobjeda, što bi nam omogućilo play off  za ostanak u Grupi II Fed Cup-a.

 

U podgrupi B je ekipa Luksemburga prva na tabeli sa dvije pobjede, Norveška i Izrael imaju po jednu.

 

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.