SREBRNA MEDALJA ZA BH TENIS

1234
Bosna i Hercegovina je dobila još jednu medalju na Mediteranskim Igrama u Španskom gradu Taragoni.
Za još jedan veliki uspjeh bh sporta pobrinule su se Fed Cup reprezentativke Bosne i Hercegovine u tenisu Dea Herđelaš i Nefisa Berberović.
 
Bh teniserke su osvojile srebrnu medalju, izgubivši u veoma neizvjesnom finalnom meču od turskog para Eraydin Basak i Oz Ipek. Samo nekoliko poena je dijelilo Bosnu i Hercegovinu od  još jedne zlatne medalje na Mediteranskim Igrama. Razultat u finalu je bio 6/0, 3/6 i 10/12 za turski tim.
Definitvno sportska javnost može biti ponosna na bosanskohercegovački tenis u zadnjih nekoliko godina. Teniseri i teniserke iz Bosne i Hercegovine postižu nevjerovatne uspijehe u tenisu širom svijeta i na taj način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. To su istinski pravi ambasadori Bosne i Hercegovine.
 
Teniski savez BiH je veoma ponosan na uspjeh Fed Cup reprezentativki Bosne i Hercegovine na osvojenoj srebrnoj medalji na Mediteranskim Igrama u Taragoni i ovim putem upućuje iskrene čestitke Dei Herđelaš i Nefisi Berberović, kao i cijelom bh timu koji je bio na raspolaganju i pomoći do ovog velikog uspjeha.

 

 
 
TSBIH