FED CUP: I pored velike borbe, BiH danas izgubila od ekipe Portugala

1234

 

 

Ženska teniska reprezentacija BiH nije uspjela izboriti ostanak u Grupi II Euroafričke zone Fed Cupa. Naše teniserke danas su u završnici u Luksemburgu, i pored velike borbe, izgubile susret protiv selekcije Portugala rezultatom 1-2.

Rezultati današnjih mečeva:

Nefisa Berberović – Ana Filipa Santos 6:1, 6:1

Anita Husarić – Francisca Jorge 6:3, 4:6, 2:6

Nefisa Berberović / Anita Husarić – Maria Ines Fonte / Francisca Jorge 6:3, 4:6, 4:6

 

Iako je naš tim bio optimističan pred odlazak u Luksemburg, a nakon prethodno obavljenih priprema u Sarajevu, u Luksemburgu stvari nisu išle prema planu. Uzrok tome je zdravstveno stanje naših teniserki koje su većinu mečeva odigrale pod visokom temperaturom.

Ekipa BiH  dobila je slobodan dan u srijedu 7.februara/veljače, zahvaljujući činjenici da su bile u podskupini A gdje su samo tri tima. Ipak, jedan dan nije bio dovoljan za oporavak naših igračica, što se jasno vidjelo već u četvrtak u susretu protiv Tunižanki, a još teža situacija je bila u petak u susretu protiv mnogo bolje rangiranih Austrijanki.  

“Nismo htjeli da kukamo, ali bilo je jako teško, nismo imali sreće” kažu u našem timu koji su predvodili kapiten Vojin Šukalo i trener Emir Jesenković.  

Nefisa Berberović, Anita Husarić, Jelena Simić i Dea Herdželaš u narednoj sezoni će pokušati da se vrate u Drugu grupu Euroafričke zone Fed Cupa.