European Summer Cup: Juniorska teniska reprezentacija BiH (16) sutra protiv Rusije

1234

Juniorska teniska reprezentacija BiH  u sastavu Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nedić, uz kapitena Nedima Vilogorca, predstavljaju BiH na „Tennis Europe Summer Cup“ u kategoriji do 16 godina.

Na ovom kupu koji je ujedno i kvalifikacioni turnir za juniorski Davis Cup, naši mladi teniseri od 31.jula do 2.augusta igraju u rumunskoj Constanti  sa još sedam europskih juniorskih selekcija u okviru Zone C – osim domaćina Rumunije, tu su ekipe Grčke, Rusije, Crne Gore, Turske, Švedske i Bugarske.

Žrijebom obavljenim u utorak, odlučeno je da u srijedu, prvog dana takmičenja, naš tim igra protiv selekcije Rusije u kojoj su Igor Kudriashov, rangiran među 40 najboljih europskih juniora do 16 godina, te Aristarkh Safonov i Konstantin Zhzhenov.  

Ostali parovi koji će u srijedu odigrati po dva singla i jedan dubl meč su Grčka – Turska, Crna Gora – Rumunija, Švedska – Bugarska.

Nakon trodnevnog turnira, dvije najbolje rangirane ekipe idu u finale u kojem će se naći ukupno osam najboljih europskih timova, po dva iz svake zone (A,B, C i D). Finalni turnir zakazan je za 5.august.