European Summer Cup: Velika pobjeda ženske juniorske (16) reprezentacije BiH

1234

Teniske juniorke Bosne i Hercegovine u kategoriji do 16 godina otvorile su nastup na ekipnom prvenstvu "European Summer Cup"  u češkom gradu Rakovnik velikom pobjedom protiv selekcije Austrije rezultatom 2-1.

BiH je povela 1-0 pobjedom Sare Mikače protiv Laure Pasterk, zatim je Austrijanka Karner izjednačila pobijedivši Enu Baltić.

Odlučujući poen za Bosnu i Hercegovinu u najneizvjesnijem meču prvog dana takmičenja, ostvario je naš dubl - Suana Tucaković i Sara Mikača su nakon velike borbe pobijedile austrijski par Elena Karner / Sophia Wurm sa 1:6, 6:4, 10:8. 

Ovom pobjedom ženska juniorska (16) ekipa BiH plasirala se u polufinale Zone A, a u narednom meču čeka ih reprezentacija domaćina Češke koja je ujedno i prvi nosilac, odnosno glavni favorit za osvajanje turnira.

 

**************************************************************************************************

 

Bh juniori do 16 godina u srijedu su rezultatom 3-0 izgubili meč od izuzetno jakog ruskog tima u okviru turnira Zone C “European Summer Cup” u rumunskoj Constanti.

Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nedić u četvrtak igraju protiv reprezentacije Švedske koja je prethodno savladala Bugarsku sa 3-0.