Davis Cup: Održane press konferencije BiH i Češke

1234

Povodom odigravanja meča prvog kola Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Češke Republike, danas su oba tima održali press konferenciju. Meč će biti odigran 14. i 15. septembra 2019. goidne u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Bh. tim broji četiri člana. Igrači: Mirza Bašić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, dok će u ulozi igrača-kapitena biti Tomislav Brkić. Već je poznato da je bh. tim oslabljen neigranjem Damira Džumhura. Ono što je najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni za ovaj meč.

Kapiten bh. tima Tomislav Brkić rekao je da, ikao igramo na domaćem terenu, nismo favoriti. Međutim, pošto su obje ekipe oslabljene neigranjem najboljih igrača, možemo doći do pobjede. Zaključio je da podloga više ide na ruku bh. ekipi.

Reprezentacija Češke Republike u timu ima pet igrača i kapitena. Igrači: Jiri Vesely, Tomas Machac, Jonas Forejtek, Jiri Lehecka, Dalibor Svrcina. Kapiten  - Jaroslav Navratil. Češka reprezentacija će  također biti oslabljena i u Zenicu je došla u podmlađenom sastavu. Prema riječima kapitena Jaroslava Navratila, ovo je šansa za mlađe igrače da pkažu svoj kvalitet i očekujem pobjedu svojih igrača. Kako je istakao, šansu za pobjedu vidi u tome što ne igra najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Žrijeb mečeva za Davis Cup biće održan sutra, 13. septembra u 12:00 sati u VIP salonu Gradske arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.