Tomislav Brkić i Marko Maksimović dobitnici nagrada Olimpijskog komiteta BiH

1234
U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.
 
Među dobitnicima nagrada Olimpijskog komiteta BiH za ostvareni " Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini "  su bili i dvojica bosanskohercegovačkih tenisera  Tomislav Brkić i Marko Maksimović.
 
BH Davis Cup reprezentativac Tomislav Brkić je u 2020.godini ostvario  ranking karijere ulaskom među TOP 100 igrača svijeta u igri parova. Na rang listi profesionalnih ATP tenisera u parovima Tomo zauzima izvrsno 79. mjesto.
 
Juniorski reprezentativac BiH Marko Makimović je  trenutno 15.junior Europe u kategoriji do 14.godina. U 2020.godini Marko je postigao i najbolji ranking karijere plasmanom na 11.mjesto europske teniske rang liste.Ovo je druga osvojena sportska nagrada za Marka u 2020.godini. Samo prije nekoliko dana  Marko je proglašen za najperspektivnijeg sportistu u BiH u 2020.godini po izboru " Nezavisnih novina " i Radio televeizije Bosne i Hercegovine.
 
TSBiH upućuje iskrene čestitke Tomi i Marku