DUPLA KRUNA ZA MARKA MAKSIMOVIĆA

1234
Dobojlija Marko Maksimović je na prvom ovogodišnjem turniru "Zenica Open 2021" iz  serije bh turnira koji se nalazi na kalendaru Tennis Europe odigranom u Zenici od 25.04-01.05 u kategoriji do 16 godina starosti osvojio duplu krunu, osvojivši prvo mjesto u pojedinačnoj i u kankurenciji parova.
 
Marko je opravdao ulogu prvog nosioca turnira i pokazao nastavak dobre forme i u 2021.godini. Marko Maksimović je pobjedom sa 6/2, 6/1 u finalnom meču protiv slovenca Marjanović Lukasa osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji,  dok je prvo mjesto u parovima zauzeo sa Milanom Ristovom iz Crne Gore. Maksimović/Ristov su u finalu parova bili bolji od hrvatskog dvojca  Rakonić/Voljavec pobjedivši ih rezultatom sa 7/6(5),7/5.
 
Veliki rezultatski uspjeh su postigle i bosanskohercegovačke juniorke. Emina Lagarija i Asja Salkanović su se plasirale u polufinale turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Emina Lagarija je u paru sa ruskinjom Erikom Bosaia donijela još jednu titulu za BiH. U finalu parova kod juniorki Lagarija (BIH) i  Bosai (RUS) su osvojile prvo mjesto pobjedom  protiv  Lane Petković(BIH) i Aleksandre Stevanović (SRB) rezultatom 6/1,6/2.
 
Na turniru je učestvovalo 77 igrača iz 15 zemalja Europe. U glavnom dijelu turnira Bosna i Hercegovina je imala 20 juniora i juniorki. Turnir "Zenica Open 2021" iz kalendara Tennis Europe protekao je u fer i sportskoj atmosferi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od nadležnih institucija.