KARLA BAKALAR PRVAKINJA BIH ZA JUNIORKE DO 14 GODINA

1234
Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke do 14 godina starosti odigrano je prošlog vikenda u Tuzli na terenima Teniskog kluba "Sloboda". Učešće na Prvenstvu BIH za juniorke U14 dale su igračice iz teniskih klubova iz cijele Bosne i Hercegivine. Prikazani tenis je bio na nivou koji zaslužuje ovaj uzrast igračica.
Pobjednica Prvenstva Bosne i Hercegovine U14 za juniorke je Karla Bakalar iz Mostara. Karla je u finalu pobjedila tuzlanku Henu Kadić rezultatom 6/3,6/2.
Također odigran je turnir i u kategoriji parova. Prvakinje Bosne i Hercegovine u parovima za kategoriju juniorki do 14 godina su Ena Bečirović i Ela Čiča, koje su u finalu pobijedile par Nikolinu Kovačević i Lajlu Topčić rezultatom 6/2, 6/0.
Na žalost u prvom kolu turnira prva nositeljica i najbolje plasirana juniorka do 14 godina na Tennis Europe rang listi, Lana Petković je zbog povrede morala završiti svoj nastup na turniru.
Brz oporavak Lana
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke svim učesnicama na prikazanoj fer i sportskoj borbi, a posebne čestitke idu za prvakinje Bosne i Hercegovine.