ZAVRŠEN "Mostar Open 14&U 2021"

1234
U sedmici od 17.05. do 23.05.2021 godine Tenis klub " Mostar " bio je domačin međunarodog teniskog turnira iz kalendara Tennis Europe za junioke i juniore do 14 godina iz kvote međunarodnih turnira Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujući ovakvim međunarodnim turnirima iz kalendara Tennis Europe gdje pravo na učešće imaju bosanskohercegovački igrači i igračice, kojih je na ovome turniru učestvovalo ukupno dvadeset i četiri, bh teniseri i teniserke ostvarenim pobjedama podižu ranking na rang listi Tennis Europe.
Najbolji rezultat od učesnika iz Bosne i Hercegovine ostvarila je bosanskohercegovačka juniorska reprezentativka Lana Petković. Lana Petković je zaustavljena u polufinalu od pobjednice turnira njemačke juniorke Anastasie Huijsegoms rezultatom 6/0,7/5. Također, bh dubl Lana Petković i Nejla Selimanović su igrale i polufinale parova.One su od njemačko/grčke kombinacije Huijsegoms/Smyridou u veoma neizvjesnom meču izgubile rezultatom 2/6, 6/0,10/7.
U finalu kod juniorki su se sastale njemica Anastasia Huijsegoms i Stela Dzimović iz Srbije. Anastasia je rezultatom 6/3, 6/0 zasluženo osvojila prvo mjesto.
Pobjednik ovogodišnjeg turnira u Mostaru za juniore U14 je njemački igrač Max Pade, koji je u finalu bio bolji od ekvadorca Tite Chaveza.
Rezultat finalnog meča bio je Max Pade - Tito Chavez 6/1, 2/6, 6/4,