ARGENTINAC HERNAN CASANOVA POBJEDNIK ITF TURNIRA "SARAJEVO OPEN 2021"

1234
Četvrti u nizu muški ITF futures profesionalni turnir, nagradnog fonda 15.000 američkih dolara "Sarajevo open 2021" održan je od 31.05 do 06.06.2021 godine na terenima " Gabeljić Tenis Akademije" u Vogošći. Kao i predhodni ITF futures turniri koji su se odigrali u Bosni i Hercegovini proteklih sedmica, ljubitelji tenisa mogli su uživati u teniskoj igri koja je prikazana.
U finalu su se sastali Argentinac Hernan Casanova i Brazilac Matheus Pucinelli De Almeida, inaće pobjednik prošlosemičnog futures u Kiseljaku. Argentinac Herman Casanova je u finalu lako savladao Pucinellia rezultatom 6/2,6/0.
Bosna i Hercegovina je u glavnom dijelu pojedinačnog turniru imala dva predstavnika, Nemanju Maleševića i Aldina Šetkića, dok je u igri parova nastuapalo šest igrača iz BiH.
Svi predstavnici Bosne i Hercegovine su svoje takmičenje završili u prvom kolu, osim dubla Malešević/Tadić koji su zaustavljeni u četvrfinalu parova.
Ovim ITF futures turnirom u Sarajevu završena je organizacija profesionalnih turnira koji se se održali u Bosni i Hercegovini u prvoj polovini 2021.godine.