POBJEDA BIH NAD KIPROM (2-1)

1234
U litvanskom gradu Vilnius danas je nastavljeno Billie Jean King Cup takmičenje na kojem se bosanskohercegovačka seniorska reprezentacija sastala sa prvim nosiocem u grupi, selekcijom Kipra. Nakon veoma neizvjesnih mečeva reprezentacija BiH je slavila sa 2-1, te na taj način zauzela prvo mjesto u B grupi BJKC takmičenja.
Današnje mečeve između Bosne i Hercegovine i Kipra otvorile su teniserke Nefisa Berberović i Eleni Louka sa Kipra. Nakon više od devedeset minuta igre i prvog neizvjesnog seta koji je završen 7/6(1) za reprezentaciju BiH. U drugom setu Nefisa je u potpunosti dominirala i završila ga sa 6/0. Nefisinom pobjedom Bosna i Hercegovina je povela sa 1-0.
U drugom meču su se sastale Kipranka Serban Raluca Georgiana i bh reprezentativka Dea Herdželaš. Meč je trajao dva sata i devet minuta. Na kraju je Serban,Raluca Georgiana slavila rezultatom 6/4, 7/5, 6/3 i na taj način poravnala rezultat BIH-KIPAR 1-1.
Čekao se dubl koji se igrao nakon 30 minuta pauze. Selektor Kenan Maličbegović je odlučio da na teren izađe bh dubl Herdželaš/Berberović. Za Kipar su igrale Serban Raluca Georgiana i Eleni Louka. Par Herdželaš/ Berberović su pobijedile rezultatom 6/3,6/2 i ovom pobjedom donijele ekipi Bosne i Hercegovine odlučujući poen.
BIH-KIPAR 2-1.
Sutra naša selekcija nastavlja takmičenje u četvrtfinalu protiv Irske.U slučaju pobjede protiv Irske, bh reprezentacija bi u subotu igrala odlučujući meč protiv reprezentacije Norveške za plasman u II Grupu BJK Cup takmičenja E/A.
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke za tešku, ali vrijednu pobjedu za bosanskohercegovačku žensku tenisku seniorsku reprezentciju i osvojeno prvo mjesto u grupi B.
Takodjer krovna kuća bh tenisa upućuje čestitke i ženskoj košarkaškoj reprezentaciji
Bosne i Hercegovine na nevjerovatnoj pobjedi na Europskom prvenstvu u košarci protiv selekcije Belgije.
BRAVO DJEVOJKE