2. dan " 2021 EUROPEAN SUMMER CUPS "

1234
Drugog dana europskog ekipnog prvenstva u tenisu za juniorke do 18 godina starosti " 2021 EUROPEAN SUMMER CUPS " koje se održava u Zenici na rasporedu su bili mečevi između reprezentacija Turske i Slovačke, te Madžarske i Bosne i Hercegovine.
U meču između Turske i Slovačke je nakon pojedinačnih mečeva rezultat bio 1-1 ,te se pobjednik odlučivao u meču u igri parova. Slovačka reprezentacija je rezultatom 6/2, 6/2 pobijedila u igri parova, te se plasirala u finale Zone "A" kvalifikacione grupe ekipnog europskog prvenstva.
Drugi meč drugog dana europskog prvenstva između prvog nosioca reprezentacije Madžarske i domaće selekcije Bosne i Hercegovine završio je rezultatom 2-1 za Madžarske teniserke. Bh igračice su dale sve od sebe, ali u ovom trenutku prve nositeljice su opravdale ulogu favorita i zasluženo prošle u finale kvalifikacione grupe Zone"A".
Reprezentacija Sjeverne Makedonije danas je imala slobodan dan.
 
Rezultati 2. dan:
TURSKA - SLOVAČKA 1-2
Ozlem Uslu - Radka Zelnickova 6/4, 7/5
Ayusegul Mert - Bianca Behulova 4/6, 1/6
Ozlem Uslu/ Ayusegul Mert- Radka Zelnickova/ Bianca Behulova 2/6, 2/6
MADŽARSKA- BOSNA I HERCEGOVINA 2-1
Pana Bartha - Ena Baltić 6/1, 6/2
Natalia Szabanin - Suana Tucaković 6/1, 6/1
Pana Bartha/ Natalia Szabanin - Ena Baltić/Sara Mikača 6/4. 7/5
Finalni meč između reprezentacija Madžarske i Slovačke za prvo mjesto u grupi je po rasporedu u petak (30.07.) sa početkom u 9.00 sati. Sutra će svoj duel imati Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina. Pobjednik iz ovoga meča zauzet će četvrto mjesto u grupi.
Treće mjesto na turniru je zauzela selekcija Turske koja će sutra imati slobodan dan.