Šveđanin Sebastian Eriksson i Poljakinja Xenia Lipiec pobjednici ITF juniorskog turnira " SARAJEVO JUNIORS OPEN 2021 "

1234
U Sarajevu se od 03.07. do 10.07.2021 godine održao još jedan ITF juniorski turnir
" SARAJEVO JUNIORS OPEN 2021 " iz svjetskog juniorskog kalendara.
Na turniru je učestvovalo 129 juniorki i juniora iz preko trideset država svijeta.
Pobjednik kod juniora je Šveđanin Sebastian Eriksson. Eriksson je nakon prolaska kroz tri kola kvalifikacionog turnira došao do samog finala u kojem je rezultatom 6/3,6/3 pobijedio Austrijskog igrača Paula Werrena i zasluženo osvojio prvo mjesto.
Najbolja juniorka " SARAJEVO JUNIORS OPEN 2021 " turnira je Poljakinja Xenia Lipiec. Lipiec je u finalu sa 6/4, 6/4 bila bolja od Slovakinje Zuzana Vancelova.
Trinaest juniora i jedanaest juniorki predstavljali su Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem " SARAJEVO JUNIORS OPEN 2021 ". Najbolje rezultate za Bosnu i Hercegovinu postigli Ena Baltić i par Andrej Nedić/ Marko Maksimović
Tuzlanka Ena Baltić je došla do polufinala u pojedinačnoj konkurenciji juniorki. Ena je u veoma neizvjesnom polufinalnom meču izgubila od pobjednice turnira Poljakinje Xenie Lipiec sa 2-1 u setovima.
Prvo mjesto i titula u parovima za juniore ostala je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući paru Andrej Nedić/Marko Maksimović. Dobojlije Nedić i Maksimović su u finalu parova bili bolji od Švedskog dubla Kevin Edergen/Sebastian Eriksson, pobijedivši ih rezultatom 1/6, 6/3, 10/8.
Turnir se odigrao na terenima Općine Centar u organizaciji Teniskog kluba "Gem" iz Sarajeva.