DEA SVAKA ČAST

1234
Velike dvije sedmice za bh teniserku Deu Herdželaš na teniskim turnirima u dalekom Peruu. Najbolje rangirana bosanskohercegovačka teniserka na dva vezana ITF turnira nagradnog fonda 25000 $ koja su se održala u Limi (Peru) igrala je dva uzastopna  finala. Jedno drugo mjesto i jedna osvojena titula, te ukupno osvojenih 95 wta bodova će Dei dati ranking karijere na wta rang listi najboljih teniserki svijeta. Ovim rezultatima Dein ranking će biti ispod 250-tog mjesta najboljih teniserki svijeta.
 
Na žalost u prvom finalu na ITF 25000 $ vrijednog turnira u Limi održanog u nedelju 10.10.2021 godine, bh teniserka je izgubila od Čehinje Anne Siskove sa 2-1 u setovima i za malo ostala bez titule(Rezultat:Herdželaš vs Siskova 6/3, 5/7 ,0/6).
 
Na drugom turniru u Limi istog nagradnog fonda Dea Herdželaš je uspijela doći do pobijede i zasluženo osvojiti prvo mjesto i na taj način upisati još jednu titulu za bh tenis na međunarodnim profesionalnim turnirima. Naša Dea je u drugom  finalu imala za protivnicu sedmu nositeljicu turnira Njemicu Katharinu Gerlach, trenutno 272 igračicu svijeta. Dominacija bh reprezentativke je bila tokom cijelog meča. Jedan sat i dvadeset minuta igre u finalnom meču bilo je dovoljno za ubjedljivu pobjedu i osvajenje prvog mjesta na ITF W25 LIMA profesionalnom teniskom turniru u Peruu.. Dea Herdželaš (BiH) vs Katharina Gerlach (Ger) 6/2, 6/2.
 

DEA SRENTO DALJE