BJKC 2023: BIH-KOSOVO 2-0

1234

BJKC 2023: BIH-KOSOVO 2-0

Bosanskohercegovačka seniorska ženska teniska reprezentacija je ovogodišnje natjecanje na "Billie Jean King Cup" takmičenju završila na petom mjestom. Naše igračice su u zadnjem meču protiv selekcije Kosova, kako se i očekivalo izvojevale ubjedljivu pobjedu od 2-0. Nakon odigranih mečeva u singlu i pobjedama Suane Tucaković nad Adrijanom Lekaj od 6/1, 6/1, te pobjedom Nefise Berberović u susretu sa Arlindom Rushiti identičnim rezultatom 6/1, 6/1, meč u igri parova se nije ni igrao.
U A grupi E/A "Billie Jean King Cup" turnira u kojoj se nalazila bosanskohercegovačka reprezentacija, prve dvije plasirane reprezentacija Grčke i Portugala su se plasirale u viši rang takmičenja u kojem će se takmičiti u 2024. godini. Sjetimo se da su bh teniserke u veoma neizvjesnim mečevima izgubile od Grčke i Protugala sa po 2-1, gdje su imale svoju šansu za razigravanje za prolaz u prvu grupu.
BH seniorke su ostvarile rezultat koji se očekivao od njih, a to je opstanak u drugoj grupi E/A "Billie Jean King Cup" takmičenja u kojem će nastupiti u narednoj godini.Djevojke su pokazale visoki nivo odgovornosti kada se igra za nacionalni tim, te ovim putem upućujemo iskrene čestitke cijelom timu na borbenosti i ostvarenom rezultatu.

#Tenis BiH #BRAVO ženska seniorska teniska reprezentacija #BJKC II E/A Grupa