ITFM15 PRIJEDOR: PRVA PROFESIONALNA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA

1234

 

ITFM15 PRIJEDOR: PRVA PROFESIONALNA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA

 

Nakon odigranog prvog ovogodišnjeg ITFM15 profesionalnog turnira u Doboju, i u Prijedoru je završen drugi po redu međunarodni profesionalni ITFM15 turnir nagradnog fonda 15.000$, koji se boduje za ATP svjetsku rang listu najboljih tenisera svijeta. Turnire u Doboju i Prijedoru pratilo je kišovito vrijeme, zbog kojeg su organizatori, Teniski klub "Doboj" i Teniski klub "Dr. Mladen Stojanović" morali uložiti  dodatne napore, kako bi se turniri odigrali i završili u propisanim terminima.
 
Na prvom profesionalnom turniru iz serije bosanskohercegovačkih "futures-a" u 2023.godini, koji je  odigran u Doboju, pobijednik je bio prvi nosilac na turnira,  Turčin Ergi Kirkin. Ergi Kirkin je u finalu rezultatom 7/6(5), 7/5. bio bolji od Sebastiana Sorgera iz Austrije, te opravdao svoju poziciju prvog nosioca.
 
Veliku radost za bosanskohercegovački tenis, te uspijeh na ITFM15  profesionalnom turniru u Prijedoru ostvario je mladi Andrej Nedić. Andrej je došao do finalnog meča, u kojem je sa 2-1 po setovima sa 6/4, 2/6, 6/1 bio bolji od šestog nosioca turnira Ukrajinca Viacheslava Bielinskyiog. Osvojanjem prvog mjesta u Prijedoru, Nedić je došao do svoje  prve profesionalne teniske titule u karijeri.Osvojenom prvom profesionalnom tituom u Prijedoru,, te osvajanjem novih ATP bodova, Andrej Nedić će poboljšati svoj ranking na ATP listi najboljih igrača svijeta.
 
Također je danas, još jedan bosanskohercegovački teniser, Mirza Bašić došao do finala na ITFM15 profesionalnom turniru u Krškom (Slovenija). Bašić je nažalost izgubio  rezultatom 6/4, 6/1. od prvog postavljenog igrača na turniru u Krškom, Njemačkog tenisera Lucasa Gercha,
 
#Tenis BiH #ITF Men's World Tennis Tour #ITFM15 Doboj #ITFM15 Prijedor