ANDRIJA MARTINOVIĆ I EDA-LARA ŠAČIROVIĆ PRVACI BIH U12

1234

ANDRIJA MARTINOVIĆ I EDA-LARA ŠAČIROVIĆ PRVACI BIH U12
 

ANDRIJA MARTINOVIĆ I EDA-LARA ŠAČIROVIĆ PRVACI BIH U12
 
Na prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke do 12.godina starosti, koje je odigrano u Doboju od 03 do 05.06.2023.godine učestvovalo je ukupno 17 dječaka i 31 djevojčica. Teniski klub "Doboj" je kao i uvijek do sada bio uspješan domaćin.
 
Kod juniora U12 svoju primat potvrdio je Andrija Martinović iz teniskog kluba "Romari" iz Viteza. Andrija je do naslova prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji U12 izgubio samo dva gema na cijelom turniru. Ovo je druga titula za Martinovića, nakon osvojenog prvog mjesta na Zimskom prvenstvu BiH, koje je odigrano od 14.01. do 16.01.2023.godine u Sarajevu.
U finalnom meču Andrija Martinovićš se sastao sa godinu dana mlađim Adianom Kurtčehajićem iz teniskog kluba "Znaj do Bosne" iz Tuzle. Rezultat u finalu bio je 6/0, 6/2 za Martinovića.
 
POLUFINALE:
Andrija Martinović - Andrija Bojović   6/0, 6/0
Adian Kurtčehajić - Kan Ahić             6/2, 6/0
 
U finalnom meču juniorki do 12 godina starosti gledali smo Zeničko finale, kao  i na Zimskom prvenstvu BiH iz januara 2023.godine. Eda-Lara Šačirović i Laura Čuže su pokazale da su trenutno dvije najbolje juniorke Bosne i Hercegovine u kategorji U12.U polufinalu Eda-Lara Šačirović je igrala sa sarajkom Neom Dujso, te je savladala sa 6/0, 6/1, dok je Laura Čuže bila bolja od godinu dana mlađe Sare Tripić iz Doboja, pobijedivši je 6/0,6/1.Odličnu formu i zasluženo prvo mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniorke do 12 godina osvojila je Eda-Lara Šačirović, koja je sa 6/1, 6/1 bila bolja od Laure Čuže.
 
Na prvenstvu BiH do 12 godina odigran je i turnir u igri parova za juniorke. Prvo mjesto osvojio je dubl Eda-Lara Šačirović/Sara Tripić, koje su u finalu bile bolje od Anđele Bunić i Lejle Salihović, kojima je pripalo drugo mjesto. Rezultat u finalu parova bio je Šačirović/Tripić - Bunić/Salihović 6/0, 6/2.Osvajanjem  turnira u parovima Eda- Lara Šačirović osvojila je duplu krunu na prvenstvu Bosne i Hercegovine U12.
 
#Tenis BiH #Prvenstvo BiH U12 #Prvak Andrija Martinović #Prvakinja Eda-Laraa Šačirović