DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-4

1234

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspijela napraviti iznenađenje i pobijediti petu tenisku reprezentaciju svijeta Njemačku. Konačni rezultat je bio 4-0 za goste.

Drugi takmičarski dan počeo je igrom parova u kojima su za bh tim nastupali Mirza Bašić i Damir Džumhur.Sa druge strane za protivnike su imali jedne od najboljih dubl igrača današnjice Kevina Krawietza(14) i Tima Putza (23).Oba Njemačaka dubl igrača su imali svoj najbolji ranking, sedmo mjesto na svjetskoj rang listi najboljih tenisera u igri parova.U prvom setu kombinacija Bašić/Džumhur imala je svoje šanse, ali su Kevin i Tim pokazali zašto su jedni od najboljih dubl igrača na Touru.Prvi set su Njemački teniseri dobili sa 6/4, te su u drugom setu sa laganih 6/2 priveli meč kraju za pobijedu Njemačke.

BH Davis Cup tim je bio oslabljen ne igranjem najboljeg bosanskohercegovačkog dubl igrača Tomislava Brkića u meču parova. Tomo je cijelu sedmicu trenirao sa timom, te tražio rješenje kako bi sanirao povredu. Na žalost povreda se nije mogla sanirati na nivo u kojem biTomislav dao svoj maksimum.Ovim putem želimo brz oporavak Tomislavu, te da se što prije vrati u svoju formu i da već u narednom Davis Cup meču bude spreman za nastup.

Nakon pobjede Njemačke reprezentacije od 3-0, selektor Zrnić je dao šansu najmlađem članu Davis Cup reprezentacije Andreju Nediću da igra sa Maximilianom Martererom, čiji je trenutni ranking 128 igrač svijeta. Maximilianov najbolji ranking bio je 45 teniser svijeta. U prvom setu Andrej je očigledno imao tremu, te je prvi set je izgubio sa 6/1. U drugom setu je bh teniser bio ravnopravan protivnik, te je svojom igrom oduševio gledaoce koji su ga bodrili do kraja meča. Nedić je uspio doći do trinaestog gema drugog seta, ali je u Tie break-u Maximilian bio bolji i drugi set dobio sa 7/6.

Ovim duelom je bh Davis Cup tim za 2023 takmičarsku sezonu završio svoje nastupe. Već 20 septembra je izvlačenje parova za narednu 2024 sezonu. U tom meču će momci igrati Play off meč za opstanak u prvoj svjetskoj grupi. Nadamo se da će ovoga puta bosanskohercegovački teniseri imati lakšeg protivnika i plasirati se u meč za finalnu svjetsku grupu.

TSBIH

#TENIS BIH #DAVIS CUP #WORLD GROUP I #BIH vs NJEMAČKA