EKIPNO EUROPSKO PRVENSTVO U14 " EUROPEAN SUMMER CUP 2024

1234
EKIPNO EUROPSKO PRVENSTVO U14 " EUROPEAN SUMMER CUP 2024
 
Nakon završnih priprema juniorskih teniskih reprezentacija Bosne i Hercegovine do 14 godina starosti, koje su održane  u sklopu projekta " Development of National Sports System " u  Sarajevu od 24.06 do 28.06.2024.godine, bosanskohercegovačke selekcije su sretno doputovale na odredišta na kojima će od 30.06. do 02.07.2024.godine učestvovati na ekipnim europskim prvenstvima  " EUROPEAN SUMMER CUP 2024". Inače projekat " Development of National Sports System ", koji Teniski savez Bosne i Hercegovine radi zajedno u saradnji sa svojim partnerima International Tennis Federation, kao i sa podrškom OlimpicSolidarity, te sa specijalnim partnerom Olimpijskom komitetom BiH če trajati do kraja 2024.godine
 
Bosanskohercegovačke juniorke će svoj nastup na ekipnom prvenstvu Europe u sklopu grupe C imati u Njemačkom gradu Bremenu. Osim Bosne i Hercegovine u grupi C će se na ekipnom prvenstvu Europe juniorki U14,  naći još teniske reprezentacije Njemačke, Norveške, Estonije, Švicarske, Finske i Ukrajine. Sve ove selekcije traže plasman među dvije najbolje ekipe u grupi C, koje će ih odvesti na završni turnir najboljih osam reprezentacija Europe. Svoj prvi meč bosanskohercegovačke juniorke igraju u nedelju 30.06.protiv selekcije Nizozemske. BH tim nastupa u sastavu Tea Kovačević, Zana Kunosić i Eda-Lara Šaćirović, pod vodstvom selektora Marka Kovačevića.
 
Najbolji bosanskohercegovački  juniori do 14 godina će se na ekipnom europskom prvenstvu  "EUROPEAN SUMMER CUP 2024" takmičiti u okviru grupe D. Turski grad Istanbul će ugostiti sljedeće reprezentacije iz grupe D ekipnog prvenstva Europe, a to su: Francuska, Estonija, Luksemburg, Bugarska, Hrvatska, Nizozemska, Bosna i Hercegovine, te domaća selekcija Turske. BH juniori će 30.06. svoj nastup na prvenstvu  započeti susretom protiv reprezentacije Bugarske. Selektor Bojan Mičić će imati na raspolaganju sljedeće igrače:  Mahira Butkovića, Adija Džinđovskog i Filipa Jevtića.
 
SRETNO
 
#Tenis BiH #European Summer Cups 2024 #Tennis Europe